Ana Sayfa Vergi Ticaret Sicil Kaydı Kapatılan Şirketin Aktifindeki Aracın Satışı Nasıl Yapılır?

Ticaret Sicil Kaydı Kapatılan Şirketin Aktifindeki Aracın Satışı Nasıl Yapılır?

Ticaret Sicil Kayıtlarından Re’sen Kapanışı Yapılmış Şirketin Aktifindeki Sabit Kıymetlerin Satışı

3164
0

Maliye tarafından resen kapatılmış, ticaret sicilinde “sicil kaydı kapalı” ifadesi olan bir limited şirket aktifindeki nakil vasıtası nasıl satılır? Şirket müdürünün yetki süresi de 6 ay önce sona ermiş. Noter imza sirküleri istiyor, imza sirkülerinde süre bitmiş. Böyle bir durumda ,nasıl bir yol izlenebilir?

Şirketin faaliyetinin sürdüğüne ilişkin ticaret mahkemesinden karar alınır. Şirkete faal duruma getirilerek yetkili seçimi yapılır. VD gerekli yoklamalar yapılarak faaliyeti aktif hale getirilir. Bürokratik işlemler için VD ve Ticaret sicilinden bilgi alınız.

Res’en terk durumundaki limited şirketin %50 hissesine sahip ortağı, şirketin geçmiş dönemlere ait vergi ve sgk borçlarını yapılandırma kapsamında hissesi oranında yarısını ödediğinde sorumluluğu sona erer mi?

Hissesine düşen borç ödenmesi halinde sorumluluk olmaz.

Faaliyeti sona eren firmaların yapılandırma başvuruları nasıl yapılacak? Sistemde internet şifreleri aktif olmadığından vergi dairesine şirket yetkilisi mi gitmelidir?

Vergi dairesine şirket yetkilisi müracaat ederek yapılandırma yapılacaktır.

Maliye E defter gönderen bir müşterimi 2020 sonu itibariyle resen terk yaptı. 

Bu firmamız bir daha ticaret yapmayı düşünmüyor. Bu firmamız için bundan sonra e defter beratı göndermemiz gerekiyor mu?

Son döneme ilişkin defter berat dosyanızı gönderip, ikincil kopyalarını sisteme yükleyip varsa faturanızı da düzenledikten sonra, durumunuzu GİB’e yazılı bir dilekçe ile anlatarak başvuruda bulunup e-defter kayıtlı kullanıcılar listesinden ve/veya e-belge listelerinden (ekinde Vergi Dairesinden alınan tevsik edici belgeleri koyarak) çıkarılmanızı talep etmelisiniz.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikPara Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının %19 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi
Sonraki İçerikKonut Fiyat Endeksi 2021 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak %29,1 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz