Ana Sayfa Mevzuat Ticaret odasına bağlı gerçek kişiler şubelerini tescil ettirmek istediklerinde başvuru esnasında hazırlaması...

Ticaret odasına bağlı gerçek kişiler şubelerini tescil ettirmek istediklerinde başvuru esnasında hazırlaması gereken evraklar nelerdir?

639
0

Şube açılış işlemleri için Mersis’ten başvuru yapılarak talep nosu alınmalı ve randevu alınarak başvuru yapılmalıdır. Randevu günü ve saatinde bölge temsilciliğinde hazır olunması gerekmektedir.

1-) Dilekçe

Firma kaşesi ile Tacir tarafından veya vekaleten imzalanmalı vekaletin aslı veya onaylı sureti eklenmelidir. Dilekçede işletmenin ünvanı sermayesi merkezi işletmenin açılış tarihi ve bu tarihteki gerçek faaliyetinin konusu NACE koduyla birlikte açıkça gösterilmeli ve bu bilgilerin doğru olduğu aksinin tespit edilmesi durumunda sorumluluğun dilekçeyi imzalayan kişiye ait olduğu yazılmalıdır.

2-) Oda kayıt beyannamesi

Firma yetkilisi tarafından imzalanmalı, şube yetkilisinin resmi bulunmalıdır

3-) İşletme unvanı altında imza beyanı

4-) Merkezin bulunduğu Ticaret Sicil Müdürlüğü İstanbul dışında ise Merkezin sicil müdürlüğünden Sicil Yönetmeliğinin 120. md.ne göre alınan belge

5-) Merkezin bulunduğu Ticaret Sicil Müdürlüğü İstanbul dışında ise merkezin sicil müdürlüğünce tescil edilen hususlara ait sicil onaylı evrak ile en son tescile ait Ticaret Sicil Gazetesi

6-) Şahıs Firmaları şube açılış tescilinde şubenin ticari faaliyetinin yapılan inceleme ve araştırma sonucunda tespit edilmesi halinde mümkün olabilecektir.

7-) Şube açılışına ilişkin vergi dairesinden alınmış mükellefiyet yazısı

 


Kaynak: İto.org.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHollanda, altı AB ülkesi içinde en düşük işsizlik oranına sahip ülke
Sonraki İçerikGenç girişimciler gelir vergisi desteği alabilmek için nereye başvuru yapmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz