Ana Sayfa Duyurular TFRS’leri hangi işletmeler uygulamak zorundadır?

TFRS’leri hangi işletmeler uygulamak zorundadır?

1320
0

TFRS’leri hangi işletmeler uygulamak zorundadır?

Türk Ticaret Kanununda TFRS uygulaması zorunlu kılınan işletmelere yer verilmiş olup, ayrıca KGK’nın değişik işletme büyüklükleri, sektörler ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar itibarıyla TFRS’lerden muaf olacakları tespit etmeye veya bunlar için ayrı düzenlemeler yapmaya yetkili olduğu ifade edilmiştir.

Bu kapsamda KGK 26/08/2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “TMS Uygulama Kapsamına İlişkin Kurul Kararı”yla TFRS’leri uygulayacak işletmeleri genel olarak; sermaye piyasası araçları borsada işlem gören şirketler, bankalar, sigorta, reasürans ve emeklilik şirketleri olarak belirlemiştir.


Kaynak: Kamu Gözetim Kurumu
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikİstihdam edilenlerin yıllara göre işteki durumu
Sonraki İçerikTFRS uygulama kapsamının genel olarak KAYİK’lerle sınırlandırılmasının amacı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz