Ana Sayfa Vergi Tevsi Yatırımlarda İşletme Aktifindeki Sabit Kıymet Yeniden Değerlendirme Oranı Neye Göre Hesaplanır?

    Tevsi Yatırımlarda İşletme Aktifindeki Sabit Kıymet Yeniden Değerlendirme Oranı Neye Göre Hesaplanır?

    1360
    0

    TEVSİ YATIRIMLARDA İŞLETME AKTİFİNDEKİ SABİT KIYMETLERİN YENİDEN DEĞERLENMİŞ TUTARLARI HESAPLANIRKEN YENİDEN DEĞERLEME KATSAYILARI MI ÜFE KATSAYILARI MI DİKKATE ALINACAKTIR?
    Kurumlar Vergisi Kanununun 32/A maddesinde yer alan Bu hesaplama sırasında işletme aktifinde yer alan sabit  kıymetlerin kayıtlı değeri, yeniden değerlenmiş tutarları ile dikkate alınır ifadesi ile kastedilen sabit kıymetlerin gerekli şartların oluşması halinde  yapılan enflasyon düzeltmesi sonucu oluşan yeniden değerlenmiş değerinin  dikkate alınması gerektiğidir.

    Bu nedenle, gerekli şartların oluşması halinde yapılacak enflasyon düzeltmesi dışında başkaca bir değerleme yapılmayacaktır.

    Kaynak: Kurumlar Vergisi Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikMTV ve ÖTV İstisnasından Faydalanmak İsteyen Malul Ve Engelliler İlgili Bildirimleri Nereye Vermeleri Gerekmektedir?
    Sonraki İçerikKomandit Şirketlerde Şirket Sözleşmesi Nasıl Düzenlenir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz