Ana Sayfa Vergi Tevkifatsız aldığım hizmeti tevkifatlı olarak satarsam KDV iadesi alabilir miyim?

Tevkifatsız aldığım hizmeti tevkifatlı olarak satarsam KDV iadesi alabilir miyim?

Tevkifatsız aldığım hizmeti tevkifatlı olarak satarsam KDV iadesi alabilir miyim?

736
0

Açık hava reklam panolarını X şirketten kiralayıp bir bedel ödüyorum. Mal bedeli +%18 kdv. Bu hizmeti panoyu KDV tevkifatı yapma zorunluluğu olan Y halka açık bir şirkete üstüne kar koyarak fatura ediyorum. Bu durum da faturayı karşı taraf 5/10 tevkifatlı kesmem gerektiğini ifade etmiş doğru mu? Doğru ise benim ödediğim KDV fazla her ay devreden KDV artacak bu durumda ne yapmam gerekir?

KDV tevkifatı yapılacaktır. Tevkifata ilişkin olan kısım için iade alabilirsiniz.

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBağlama kütüğüne kaydedilen gemi, deniz ve iç su araçlarına verilecek ruhsatnameler ve bunların vizelerinden ne şekilde harç alınır?
Sonraki İçerikKKDF Oranları nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz