Ana Sayfa Şirketler Tesla 11 Bin Aracını Geri Çağırıyor!!! Peki Neden?

Tesla 11 Bin Aracını Geri Çağırıyor!!! Peki Neden?

4095
0

Elektrikli otomobilde devrim yaparak petrol devlerinin sonunu hazırlandığı söylenen Tesla, yeni fark edilen bir sorun yüzünden 11 Bin aracını geri çağırıyor.

Model X jipinde arka koltukların yere sıfır olarak katlanabilme özelliğinin olduğunu fakat bazı araçlarda bu özelliğin çalışmadığını belirten firma 28 Ekim 2016 ve 16 Ağustos 2017 yıları arasında üretilen Model X’leri geri çağırıyor.

Geri çağrılan araçların sadece %3’ünün (yaklaşık 300) aracın bu sorunu sahip olduğunu düşünen Tesla, emin olabilmek için belirtilen sürelerde imal edilen 11 Bin aracını geri çağırıyor.

AP raporunda açıklananlara göre sorun, koltuktaki bir kablonun doğru bir şekilde sıkıştırılmamış olmasından kaynaklanıyor ve bu da sol koltuğun düz konuma kilitlenmesini engelliyor. Önemli bir güvenlik sorunu olduğu açıklanan bu durumdan kaza anında ileri doğru katlanan bir koltuk olacağından risk değeri oldukça yüksek demek.

Tesla’nın yaptığı açıklamalarda henüz bu sorundan dolayı bir yaralanmam olmamış ve bu sorun firma içinde yapılan bir test sırasında fark edilmiş.

Kaynak: Associated Press

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikDev Birleşme!!! İtalyan Otoyol Şirketi İspanya’nın Otoyol Şirketini Satın Alıyor!!!
Sonraki İçerikKurumlar Vergisi %22’ye Çıkarıldı!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz