Ana Sayfa Muhasebe Tescile tabi işlemler ticaret sicil müdürlüklerine ne kadar süre içerisinde verilmelidir?

    Tescile tabi işlemler ticaret sicil müdürlüklerine ne kadar süre içerisinde verilmelidir?

    488
    0
    Tasfiye işlemi için aralık ayında karar alındı ancak yoğunluk ve pandemi nedeniyle İTO’ya gidilemiyor. 2021 yılında gidilse olur mu?

    Kanun gereği alınmış kararların onbeş gün içinde tescili için ticaret sicile başvurusunun yapılmasının gerektiğine işaret edilmekle birlikte bu süreye İstanbul’da esneklik gösterilmektedir.


    Firmamızda 2015 yılında sermaye artışı geçmiş yıl karı ve nakit artırım şeklinde 1.100.000 olarak artırım yapılmıştır. Şimdi tekrar sermaye artışına gidilecektir. Sermayenin ödendiği tespit raporunda nakti sermaye ödeme bilgilerini yazarken sadece 2015 yılında nakit olarak artırılan rakamımı yazmam gerekiyor. 1.087.886,88 TL geçmiş yıl karından 12.113,12 TL nakit artırılmıştır. Bu iki rakamın toplamı mı yoksa sadece nakit artırım tutarı yeterli olur mu?

    Raporlamada son tescil edilmiş olan rakam yazılarak ödenmesi ve özvarlık içinde korunduğunun tespitine yer verilmelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHaklarında Sahte Belge Düzenleme Tespiti Bulunanlar hakkında yapılacak işlemler
    Sonraki İçerikŞirketin ortağı adına düzenlenen ithalat beyannamesinin şirket adına kayıt edilip edilemeyeceği

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz