Ana Sayfa Vergi Temmuz ayında muhtasar prim beyannamesini 1003A mı yoksa 1003B olarak mı beyan...

    Temmuz ayında muhtasar prim beyannamesini 1003A mı yoksa 1003B olarak mı beyan etmeliyiz?

    596
    0

    Temmuz 2020 sigorta bildirimi için; 1003A veya 1003B hangisinin doldurulması gerekmektedir?

    13/01/2020 tarihli ve 122 Sayılı Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile ücret gizliliğinin sağlanabilmesi amacıyla, 1003 kodlu beyannamenin, 1003A ve 1003B olarak düzenlendiği duyurulmuştu. Duyuruda, mevcut e-beyanname şifresinden ayrı olarak kullanıcı kodu, parola ve şifre almak suretiyle, sadece ücret gelirlerinin beyanına ilişkin 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi’nin verilebileceği açıklanmıştı.

    Ücret ödemelerine ilişkin beyanı, 1003B Beyannamesi ile yapan mükellefler/işverenler, ücret ödemeleri dışındaki kira ödemesi kesintisi, serbest meslek ödemesi kesintisi vb. kesintileri ise 1003A kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile beyan etmeye devam edeceklerdir.

    340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğin “IV – Beyannamelerini Kendileri Gönderebilecek Mükellefler” bölümündeki şartları taşıyan mükellefler/işverenler, diledikleri takdirde, ikinci bir şifre alarak sadece ücret ödemeleri üzerinden yapılan vergi kesintilerini matrahlarıyla birlikte 5510 sayılı Kanuna göre sigortalıların sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayılarını “1003B” kodlu “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi (Ücret ödemelerine ilişkin vergi kesintileri ile sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayılarının bildirilmesine yönelik)” ile elektronik ortamda gönderebileceklerdir.

    Ücret ödemeleri üzerinden yapılan vergi kesintilerini matrahlarıyla birlikte 5510 sayılı Kanuna göre sigortalıların sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayılarını ayrı bir beyanname ile beyan etmek isteyen mükellefler/işverenler, ücret ödemeleri dışındaki kira ödemesi kesintisi, serbest meslek ödemesi kesintisi vb. kesintileri 1003A kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile beyan etmeye devam edeceklerdir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİstanbul’da vergi gelirleri bir önceki yıla göre %28,5 arttı
    Sonraki İçerikIMF Temel Emtia Fiyatları Endeksi 2020 yılının ilk ve ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre azalma kaydetti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz