Ana Sayfa Çalışma Hayatı Temmuz ayında kısa çalışma ödeneğinden faydalanmaya devam eden firmalar 7 günlük prim...

Temmuz ayında kısa çalışma ödeneğinden faydalanmaya devam eden firmalar 7 günlük prim ödemesi yapmalı mıdır?

619
0

Kısa Çalışma ödenekleri bir ay daha uzatıldı. Haziran ayında kçö biten çalışanlarımız 01.07.2020 tarihinden itibaren 1 ay daha kçö alacaklar. Temmuz bordrosunu hazırlarken 7 günlük ödeme işveren tarafından yapılacak mı?

Uzanma dolayısıyla ayrıca 7 günlük süre işletilmeyecektir.

 

7252 sayılı kanunda kısa çalışmasını sonlandırıp haftalık normal çalıma düzenine dönen işyerleri için sigortalı işçi ve işveren hisselerinin tamamı için prim desteği verileceği belirtilmektedir. Bir otel işletmemiz tam zamanlı çalışma düzenine geçemediği için ağustos ayında kısa çalışmayı sonlandırıp kısmi süreli çalışmaya geçmeyi düşünüyor bu durumda kanunda belirtilen teşviklerden yararlanabilir miyiz? Konunda geçen “Haftalık normal çalışma süresine dönme” ibaresi biraz kafa karışıklığı yaratıyor.

Haklısınız. Ancak SGK tarafından 7252 sayılı kanunun uygulamasına ilişkin usul ve esasların yayınlanması halinde bu sorularınızın cevabı verilebilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKDV’de Hasılat esaslı vergilendirme nedir? Bilanço esasına tabi mükellefler bundan yararlanabilir mi?
Sonraki İçerikKısa çalışma ve nakdi ücretsiz izin desteği süreleri ne zaman bitmektedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz