Ana Sayfa Muhasebe Temmuz ayında e-Serbest Meslek Makbuzuna müracaat eden bir kişi ne zaman serbest...

    Temmuz ayında e-Serbest Meslek Makbuzuna müracaat eden bir kişi ne zaman serbest meslek makbuzu düzenlemeye başlamalıdır?

    Temmuz ayından itibaren e-makbuz başvurusunu yaptıysak Temmuz ayında kâğıt ortamında serbest meslek makbuzu kesebiliyor muyuz?

    566
    0

    Temmuz ayından itibaren e-makbuz başvurusunu yapmıştık. Temmuz ayında kâğıt ortamında serbest meslek makbuzu kesebiliyor muyuz?

    Gelir İdaresi Başkanlığı’na kayıt yapıldığı tarihten itibaren e-Smm düzenlenecektir.

    Çeşitli internet satış mağaza siteleri aracılığı ile satış yapan ve e-arşiv fatura düzenleyen firmanın iade işlemlerinde sistem üzerinden iade formu doldurulup iade kodu oluşturularak geri gelmektedir. -Bu iadeler için ayrıca gider pusulası düzenlenmeli midir? İade formunu sistem üzerinden döküp fatura ekine koymak yeterli olur mu?

    İade formunu gider pusulasının ekine koyarak, gider pusulası düzenleyebilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGelir vergisi mükellefi aktifine kayıtlı dükkanından elde ettiği geliri için fatura düzenlemeli midir?
    Sonraki İçerikMotosiklet alımlarında ödenen KDV indirim konusu yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz