Ana Sayfa Vergi Temizlik, Çevre ve Bahçe Bakım Hizmetlerinde KDV Tevkifat uygulaması nasıldır?

    Temizlik, Çevre ve Bahçe Bakım Hizmetlerinde KDV Tevkifat uygulaması nasıldır?

    6024
    0

    Kısmi Tevkifat Uygulaması
    Temizlik, Çevre ve Bahçe Bakım Hizmetleri Tevkifat Uygulayacak Alıcılar ve Tevkifat Oranı

    KDV genel uygulama tebliğinin (I/C-2.1.3.1/a ve b) bölümünde sayılanların Tebliğin (I/C-2.1.3.2.10.2.) bölümünde belirtilen temizlik, çevre ve bahçe bakım hizmeti alımlarında, alıcılar tarafından (7/10) oranında KDV tevkifatı uygulanır.

    Kapsam

    Temizlik hizmetleri sektörünün yaygın olarak sunduğu hizmetler;

    – Bina temizliği,

    – Sokak temizliği,

    – Sağlık kuruluşlarının hijyenik temizliği ve hastane atıklarının toplanması ve imhası,

    – Çöp toplama ve toplanan çöplerin imhası,

    – Park ve bahçeler ile mezarlık alanlarının temizliği,

    – Haşere mücadelesi,

    – Demiryolu ve kara nakil vasıtalarının temizliği,

    ve benzeri işlerden oluşmakta olup, bu işler tevkifat uygulaması kapsamındadır.

    Bina temizliğine; binaların müştemilat ve eklentileri dahil iç ve dış cephesinin temizliği ile her türlü mefruşatının (halı, perde, koltuk, süs eşyası vb.) bina içinde veya dışında yaptırılan temizliği dahildir.

    Ayrıca havlu, çarşaf, elbise, çamaşır gibi eşyaların temizlettirilmesi veya yıkattırılması da temizlik hizmetleri kapsamında tevkifata tabidir.

    Ancak, temizlik işlerinde kullanılacak deterjan, süpürge gibi alet-edevat ve sarf malzemelerinin satın alınması sırasında tevkifat uygulanmaz.

    Sorumlu tayin edilenlerin park, bahçe ve mezarlık alanları ile bulvar, refüj, göbek, rekreasyon alanları ve havuzların bakımı, bitkilendirilmesi, sulanması, haşere mücadelesi, sokak hayvanlarının toplanması-ıslahı ve benzerlerine ilişkin hizmet alımları, çevre ve bahçe bakım hizmetleri kapsamında tevkifata tabidir.


    Kaynak: KDV Mevzuatı
    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikSpor Kulüplerinin Yayın, Reklâm ve İsim Hakkı Gelirlerine Konu İşlemlerde KDV Tevkifat uygulaması nasıldır?
    Sonraki İçerikServis Taşımacılığı Hizmetlerinde KDV Tevkifat uygulaması nasıldır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz