Ana Sayfa Muhasebe Temel faturanın iptal işlemi GİB portalı dışında başka bir yerden yapılabilir mi?

    Temel faturanın iptal işlemi GİB portalı dışında başka bir yerden yapılabilir mi?

    E-Arşiv fatura portalından iptal edemediğimiz fatura için iade faturası düzenlenebilir mi?, İhraç kayıtlı faturada KDV belirtilir mi?

    623
    0

    Bir adet E- fatura iptal etmek istiyoruz fakat iptal edemiyoruz. GİB’in E-Fatura iptal portalına giremiyoruz. Fatura iptal bildirmenin başka bir yolu var mı?

    Fatura iptalini (süresi içinde olmak kaydıyla) sistem üzerinden gerçekleştiremiyorsanız iade fatura düzenleyebilirsiniz. Düzenlediğiniz iade faturanın açıklamasına ilgili faturanın numarasını mutlaka yazmalısınız.

    E- fatura mükellefi e-arşiv fatura sisteminden fatura düzenlemiş. İstisna olarak kesmesi gereken e-arşiv faturayı satış faturası olarak düzenliyor. Faturayı nasıl kayıtlara alabiliriz?

    İhraç kayıtlı faturada hesaplanan KDV belirtilir.

    KDV tahsil edilmez KDV beyannamesinde ihraç kayıtlı olarak beyan edilir.

    Tecil -terkin işlemi yapılır. Faturaya Yapılan teslimin ihraç kayıtlı olduğu şerhi yazılması yeterlidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTutar belirtilmeyen kamu idareleriyle yapılmış olan sözleşmelerde damga vergisi nasıl hesaplanır?
    Sonraki İçerikİthalat işlemlerine Ba formunda hangi tutar beyan edilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz