Ana Sayfa Çalışma Hayatı Temas nedeniyle evde karantinada olan kişiler iş göremezlik ödemesi alabilir mi? 

    Temas nedeniyle evde karantinada olan kişiler iş göremezlik ödemesi alabilir mi? 

    Karantinada olan kişiler geçici iş göremezlik ödeneği alır mı? Karantinada olan çalışanlara  istirahat parası ödenir mi?

    683
    0

    Koranavirüs hastası olmayıp eşinden dolayı karantinada olması gereken personelimiz için 14 gün olarak karantina verilmiş ve personele bu dönem için rapor açılmamıştır. Personelin hastanece kontrolü için sadece bi kod açılmıştır. Bu durumda 14 gün karantinada olduğu günler için firmamızca ücret ödemesi yapılmalı mıdır?

    Covid 19 tedavisi gören ya da filyas sürecinde bulunan işçiler içinde iş göremezlik otomatik olarak açılmaktadır.

    BKNZ https://www.ismmmo.org.tr/Mevzuat

    01.09.2020 tarihi itibariyle normal çalışma düzenine geçen şirketimizin çalışanının aylık ortalama gün sayısı 15’tir. Eylül ayında 30 gün çalışması olan personelimiz için 7552 sayılı teşvikten yararlanmak istediğimizde uygulama nasıl olacaktır?

    Kısa Çalışma Ödeneği Ödeme Gün Sayısının 30 gün ile çarpımı sonucu elde edilen tutarın Kısa Çalışma Süresi Gün Sayısına oranı ile elde edilir.

    İlk 7 gün için ödeme yapılmadığından bu süre çıkartılır. SGK bilişim servisinin güncellemesine göre teşvikten faydalanan personele 7252 kod ile 30 gün tahakkuk girişi yapıldığında, personel için yararlanılacak gün sayısı sistem tarafından otomatik olarak tahakkuk edilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖzel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu Ağustos’ta 2019 yıl sonuna göre 16,9 milyar ABD doları azaldı
    Sonraki İçerikTicari krediler Ağustos ayında %33 artarak 2.810 milyar TL oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz