Ana Sayfa Muhasebe Tekrar faaliyete başlayan bir firma kısa çalışma ödeneğinden faydalanan işçileri için İŞKUR’a...

Tekrar faaliyete başlayan bir firma kısa çalışma ödeneğinden faydalanan işçileri için İŞKUR’a ne zamana kadar bildirim yapmalıdır?

455
0

Kuaförler 11 Mayıs tarihi itibariyle açıldı. Kuaförlerde KÇÖ hak kazanmış işçiler için çalışma başladığına dair iş kura bildirim için bir süre var mıdır?

İş müfettişlerince uygunluk tespiti tamamlandıktan sonra yeni işçi ve/veya çalışılmayan sürenin arttırılması için talepte bulunulabilmekle birlikte bu durum yeni bir başvuru olarak değerlendirilmektedir.

Ancak, çalışılmayan sürenin azaltılması veya işyerinin tekrar faaliyete başlama durumlarının İŞKUR’a hızlı bir şekilde bildirimi yeterlidir. (6 işgünü)

Salgın döneminde mücbir sebep kapsamında olan müşterilerimize kestiğimiz makbuzlarımızda %50 indirim yapabilir miyiz?

Resmî Gazete de yayımlanan tarife de Böyle bir indirim yok.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik65 Yaş üstü mali müşavirler 2020 1.Dönem geçici vergi beyannamelerini ne zaman beyan edecektir?
Sonraki İçerikNakdi ücret desteğine başvuru yapılacak personeller için ilk 7 gün işveren tarafından ücret ödemesi yapılmalı mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz