Ana Sayfa Duyurular Teknopark Bölgeleri Dışında Geçirilen Sürelerinin Oranı

Teknopark Bölgeleri Dışında Geçirilen Sürelerinin Oranı

472
0

Teknopark İstanbul

Duyuru

Bölge Dışında Geçirilen Süre Girişleri

Değerli Firma Yetkilileri,

4691 ve 5746 sayılı kanunlarda yapılan 7263 ve 7346 sayılı kanun değişiklikleri ile Bölge ya da Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinde çalışanların toplam çalışma sürelerinin %20’sini aşmamak kaydıyla, buraların dışında geçen süreler için de çalışanlara gelir vergisi stopajı istisnası ve sigorta primi işveren hissesi desteği kapsamında değerlendirme imkânı getirilmiş ve Cumhurbaşkanına bu oranı %75’e kadar artırma yetkisi verilmiştir.

Hali hazırda %50 olarak uygulanan bu oran, 21 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan 5806 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’yla %75 olarak düzenlenmiştir.

Alınan karara ilişkin Argeportal sistemi üzerindeki çalışmalar tamamlanmıştır. Bölgede geçirilmiş olarak kabul edilen süreler aşağıdaki gibidir:

  • Bölgede Geçirilen Süre (Parmak İzi ile Giriş Çıkış Kaydı)
  • Zorunlu Ar-Ge Faaliyetleri Kapsamında Bölge Dışında Geçirilen Süre (Yazılı Belge ile Yönetici Şirket Onayı Şartıyla)
  • Lisansüstü Ders Programı Kapsamında Bölge Dışında Geçirilen Süre (Okul Onaylı Ders Programı ile Yönetici Şirket Onayı Şartıyla)
  • Yıllık Ücretli İzinde Geçirilen Süre (Argeportal/Personel/İzin Bildirim Formu Alanından Yıllık İzinli Süre Girişi Yapılması Şartıyla)

Kararın 21 Temmuz 2022 tarihinde yayımlanması nedeniyle sadece Temmuz ayı raporu için hesaplamada:

  • 1-20 Temmuz (20 Temmuz dahil) tarihleri için %50,
  • 21 Temmuz 2022 ile 31.07.2022 tarihleri için %75 oranı dikkate alınacaktır.

2022 Ağustos dönem raporundan itibaren 31 Aralık 2023 tarihine kadar %75 oranı kullanılacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Ar-Ge Hizmetleri Müdürlüğü

Teknopark İstanbul A.Ş.

 


Kaynak: İstanbul Teknopark
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÖdemelerin dövizle yapılma yasağı nedeniyle TL yapılan ödemeler için hangi kur kullanılacak?
Sonraki İçerikYangında zayi olan mal, sabit kıymet ve binaların bedelleri gider yazılabilir mi ve KDV’si kullanılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz