Ana Sayfa Vergi Teknoloji Geliştirme Bölgelerindeki Hangi Hizmetler İçin KDV İstisnası Uygulanır?

    Teknoloji Geliştirme Bölgelerindeki Hangi Hizmetler İçin KDV İstisnası Uygulanır?

    1160
    0

    TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİNDEKİ HANGİ HİZMETLER İÇİN KDV İSTİSNASI UYGULANIR?
    3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun geçici 20/1 inci maddesi ile 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununa göre teknoloji geliştirme bölgesinde ve ihtisas teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyette bulunan girişimcilerin kazançlarının gelir veya kurumlar vergisinden istisna bulunduğu süre içinde münhasıran bu bölgelerde
    1- Ürettikleri ve sistem yönetimi,
    2- Veri yönetimi,
    3- İş uygulamaları,
    4- Sektörel, internet, mobil ve askeri komuta kontrol uygulama yazılımı şeklindeki
    teslim ve hizmetleri KDV’den istisnadır. 

    İstisna sadece teknoloji geliştirme bölgesi ve ihtisas teknoloji geliştirme bölgesinde üretilen sistem yönetimi, veri yönetimi, iş uygulamaları, sektörel, internet, mobil ve askeri komuta kontrol uygulama yazılımı şeklindeki teslim ve hizmetleri kapsamaktadır.

    Kaynak: 3065 sayılı Kanun – 4691 sayılı Kanun – Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikLTD. ŞTİ.lerde Ayrılma Akçesi Ne Zaman Talep Edilir?
    Sonraki İçerikÜrün İhtisas Borsasının Faaliyet, İşleyiş ve Denetimi Nasıl Yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz