Ana Sayfa Vergi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununda Yer Alan Kurumlar Vergisi İstisnası hangi tarihe kadar...

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununda Yer Alan Kurumlar Vergisi İstisnası hangi tarihe kadar geçerlidir?

811
0
Kurumlar Vergisinde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununda Yer Alan İstisna

4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’nun geçici 2. maddesi uyarınca teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyet gösteren mükelleflerin, münhasıran bu bölgedeki yazılım, tasarım ve Ar-Ge faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlar, faaliyete başlanılan tarihten bağımsız olmak üzere, 31.12.2023 tarihine kadar kurumlar vergisinden istisna edilmiştir. Konuyla ilgili geniş açıklama rehberin “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri” bölümünde geniş şekilde ele alınmıştır. Aynı zamanda teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyette bulunan mükelleflerle ilgili olarak 1 Seri No.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde ayrıntılı açıklamalara yer verilmiştir.

7033 sayılı Kanun ile 4691 sayılı Kanunun Geçici 2. maddesine eklenen fıkra kapsamında; Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde uygulanmakta olan kazanç istisnası hükmünün, gayri maddi haklardan elde edilen kazançlar açısından uluslararası standartlarla uyumlu hale getirmeye yönelik düzenlemeler yapmak üzere Cumhurbaşkanı’na yetki verilmiştir. Cumhurbaşkanı bu yetkisini 19.10.2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan BKK ile kullanmış ve yetki verilen konularda esasları belirlemiştir. Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen esaslar, 19.10.2017 tarihinden sonra bölgede başlatılacak projelerden elde edilen kazançlar ile bu tarihten önce başlatılmış projelerden 30/06/2021 tarihinden sonra elde edilen kazançlara uygulanmak üzere 19.10.2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Teknopark kazanç istisnasının uygulama usul ve esaslarına dair 1 Sıra No.lu KVK Genel Tebliğinin “5.12.2. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununda yer alan istisna” başlıklı bölümünde açıklamalara yer verilmiştir. Ayrıca rehberimizin “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri” başlıklı bölümünde ayrıntılı açıklamalara yer verilmiştir.

 

 

 


Kaynak: Kurumlar Vergisi Mevzuatı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Teknoloji Geliştirme Bölgelerindeki Proje Giderleri İçin Ar-Ge İndiriminden Yararlanılır mı?

Teknoloji Geliştirme Bölgelerindeki Hangi Hizmetler İçin KDV İstisnası Uygulanır?

 

Önceki İçerikSırp ve Makedon Cepheleri (Dünya Tarihi / Yakın Tarih (20. Yüzyıl))
Sonraki İçerikUluslararası Yatırım Pozisyonu – Şubat 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz