Ana Sayfa Dijital Yaşam Teknoloji Bülteni (Unico Digital)

Teknoloji Bülteni (Unico Digital)

1022
0

Değerli MuhasebeNews takipçileri, Unico Digital olarak MuhasebeNews ile yapmış olduğumuz iş birliği doğrultusunda sizlere zaman zaman bu köşede dijital yaşam, teknoloji, sosyal medya mecraları hakkında ilgi duyabileceğiniz haberleri paylaşacağız.

Cybertruck Tanıtıldı

Tesla Motor, tüm otomobil sektörüne meydan okuyan fütüristik tasarımı Cybertruck’u tanıttı. Paslanmaz çelikten yapılan Cybertruck, yaklaşık 2.9 saniyede saatte 100 kilometre hıza ulaşabiliyor ve sahip olduğu bataryayı “Superchargers” isimli teknoloji aracılığıyla 250 kW şarjı destekleyebilecek. Lansmana ayrıca kurşun geçirmez camları test etmek için atılan bilye ile camların zarar görmesi damga vurdu. Musk bu testte başarısız olduklarını belirtti. 39.999$’dan başlayan araçlar için şimdiden 200 bin ön başvuru talebi var.

 

Diğer Kasım Ayı Haberleri

Twitter ve Google siyasi reklam yayınlamama kararı aldı.

Twitter’dan sonra Google da siyasi reklam yayınlamama kararı aldı. Yılda 120 milyar dolarlık reklam gelirine sahip Google, geçtiğimiz yıllarda Facebook’un yaşadığı sıkıntıları da göze alarak siyasi reklamları yayınlamama kararı aldı. Şimdi sırada siyasi reklamları kaldırması beklenen büyük oyuncu Facebook.

2019’da dünyanın en değerli 10 markası

Son 20 yıldır Omnicom Group’a bağlı küresel marka danışmanlığı şirketi Interbrand’ın yayınladığı ve dünyanın en değerli yüz markasının sıralandığı ‘’En İyi Küresel Markalar’’ raporu yayımlandı.

 

 

Raporda yer alan ilk 10 marka:
1- Apple
2- Google
3- Amazon
4- Microsoft
5- Coca Cola
6- Samsung
7- Toyota
8- Mercedes Benz
9- Mc Donalds
10- Disney

Google yavaş açılan sitelere savaş açtı

Google yavaş açılan web sayfalarını işaretlemeye hazırlanıyor. Chrome üzerinde web sitelerinin açılış hızlarına göre derecelendirme denemeleri yaptıklarını duyurdu. Yavaş yüklenen web siteleri ile hızlı yüklenen web siteleri birbirinden farklı özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkacak.  Hızlı yüklenen web siteleri için ilerleme çubuğu yeşil yavaş açılanlar için ise mavi ya da kırmızı olması bekleniyor.

Facebook Messenger kullanımını farklılaştıracak 6 özellik

1) Gizli Konuşmalar
2) Kişi Eklemek İçin Tarama Kodu
3) Messenger Üzerinden Oyun
4) Karanlık Mod
5) Kişilere Takma Ad Verme
6) Belirli Bir Mesajı Yanıtlama

 

 

Markaların 10 Kasım paylaşımları

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. yılında yurdun dört bir yanında saygı, minnet ve özlem ile anıldı. Türkiye’nin önde gelen markaları da bu matem gününde Atamızı unutmadı ve kendilerine has tarzlarıyla 10 Kasım için hazırladıkları reklam filmlerini görsel ve dijital medyada yayınladılar.

Detaylı Blog yazımız için tıklayın.

Dünyadaki toplam kamu borcu miktarı belli oldu.

 

Dünyadaki toplam kamu borcu miktarı 69 Trilyon Dolar’a ulaştı. Bu da küresel gayri safi milli gelirin tamı tamına %81’inin borçlanılmış olduğunu göstermekte. Örnek verilecek olursa 10 lira kazanılan bir para varsa eğer 8 lira da kamu borcu olduğunu gösteriyor. Bu dünya borcu içerisinde Türkiye’nin borcu ise %0,3 olarak gözükmekte. Bu borç Türkiye’nin ürettiği gelirin yaklaşık %30’una denk gelmekte.

 

 

 

 

 

 

Google milyonlarca sağlık kaydını analiz eden bir arama motoru üretecek

Google yatırımlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. 3 trilyon dolarlık sağlık endüstrisinde pay almaya hazırlanan Google arama motoru alanında ABD’nin 2. en büyük sağlık sistemi olan Ascension ile ortaklığını duyurdu. Google yaptığı duyuruda, anlaşmanın HIPAA yönetmeliklerine uygun bir şekilde gerçekleştiğini de belirtti. Açıklamada, “Ascension’ın verileri, sözleşme kapsamında sunduğumuz bu hizmetleri sağlamaktan başka bir amaç için kullanılamaz ve hasta verileri Google tüketici verileriyle birleştirilemez ve birleştirilmeyecektir.” denildi.

2020’de gerçekleşecek 7 büyük teknoloji trendi

Linkedin’e göre dünyanın en iyi 5 iş influencerlarından birisi olan ve Forbes köşe yazarı Bernard Marr 2020’de gerçekleşecek 7 büyük teknoloji trendini duyurdu. Bernard Marr’a göre yeni yılda iş dünyası ve gündelik yaşamımız üzerinde kilit rol oynayacak 7 teknoloji şöyle:

 

1. Yapay zeka hizmetleri (AI-as-a-service)
2. 5G (5G data networks)
3. Otonom sürüş (Autonomous driving)
4. Kişiselleştirilmiş ve öngörücü tıp (Personalized and predictive medicine)
5. Bilgisayarla görme (Computer vision)
6. Genişletilmiş gerçeklik (Extended reality)
7. Blok zinciri teknolojisi (Blockchain technology)

Çin dünyanın en büyük 5g ağını hizmete soktu

Çin, dünyanın en büyük 5G ağını hizmete soktu. ABD ve G. Kore dahil diğer ülkeler bu yıl başlarında belirli bölgelerde 5G hizmeti başlatmıştı. Çin’in 5G ağı büyüklüğü nedeniyle teknolojinin küresel evrimi üzerinde daha fazla etkiye sahiplenmesini sağlıyor.

 

 

Haftada 3 gün izin verimliliği arttırıyor.

Microsoft Japonya’daki çalışanlarıyla gerçekleştirdiği «İş-Yaşam Mücadelesi» projesi kapsamında çalışanlarına haftada 4 gün mesai yaptırdı ve 3 gün tatil hakkı verdi. Proje sonucunda ise çalışanların verimliliği %40 arttığı belirtildi. Bu süre boyunca çalışanlar %25,4 daha az izin kullandı, kağıt kullanımı %58,7, elektrik kullanımı %23,1 azaldığı görüldü. Çalışanların ise %92,1’i 4 günlük çalışma düzenini sevdiklerini söyledi.

47. Uluslararası Emmy Ödülleri’ne Haluk Bilginer damga vurdu!

Usta oyuncu Haluk Bilginer bu yıl 47’ncisi düzenlenen Uluslararası Emmy Ödülleri’nde en iyi erkek oyuncu seçildi. Bilgiler ödülünü almadan önce konuşmasına ‘’merhaba’’ diyerek başladı ve, ‘’Kendimden çok Türkiye’ye bu ödülün gittiği için mutluyum’’ dedi

 

Starbucks 2020’de Bitcoin ile ödeme almaya başlıyor.

Starbucks 2020 yılı itibariyle ödeme seçeneklerinin arasına Bitcoin’i de yerleştiriyor.  Bakk ile anlaşan ve Bakk platformu üzerinden ödemeleri kabul edeceğini duyuran Starbucks tarihi çok eskilere dayanan kahve deneyimini gelecek ile buluşturuyor.

 

3D yazıcıyla inşaat

Dubai’de 650 metrekare civarında 3 boyutlu yazıcı teknolojisi ile üretilmiş dünyanın en büyük binası inşa edildi. 3D yazıcılar ilerleyen dönemlerde üretim, perakende, lojistik, pazarlama, tedarik, satış gibi alanlarda yıkıcı etki yaratacak teknolojilerin başında geliyor

Diğer Blog yazılarımız için www.unicodigital.com/blog/

 

Elif Yardımoğlu 
Unico Digital
İstanbul

 


Kaynak: Unico Digital – Tam Link https://www.unicodigital.com/blog/
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMotorlu taşıtlar vergisi ne zaman tahakkuk eder ve ödenir?
Sonraki İçerikİş yeri hekimi ve iş yeri uzmanlarının görevleri nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz