Ana Sayfa Muhasebe Tek şirkette iki ayrı faaliyetim var. Her iki faaliyetin KDV’sini birleştirecek miyim?

Tek şirkette iki ayrı faaliyetim var. Her iki faaliyetin KDV’sini birleştirecek miyim?

867
0

Faaliyet kodum;

-62.01.01-BILGISAYAR PROGRAMLAMA FAALIYETLERI (SISTEM, VERI TABANI, NETWORK, WEB SAYFASI VB.YAZILIMLARI ILE MUSTERIYE ÖZEL YAZILIMLARIN KODLANMASI VB) iken,

2- 23.01.2019 tarihi itibariyle bu faaliyetime EK olarak;

-68.10.01-KENDİNE AİT GAYRİMENKULÜN ALINIP SATILMASI (KENDİNE AİT BİNALAR, DEVRE MÜLKLER, ARAZİLER, MÜSTAKİL EVLER, VB.) işine başlamış bulunmaktayım.

 

62.01.01 Ana faaliyet konusu ile yaptığımız satışlar sonucunda kazancımız üzerine Ek faaliyet olarak 68.10.01 Gayrimenkul alımı yapmayı düşünüyoruz. 62.01.01 No.lu ana faaliyet kodu ile kestiğimiz faturalardan 391 hesaplanan kdv çıkmakta. Aldığımız Gayrimenkul ile 191-İndirilecek kdv çıkmaktadır. KDV Beyannamesinde Gayrimenkul alımda doğan kdv’yi indirim konusu yapabilir miyiz?

 

Birden fazla iş kolunda da faaliyet gösterseniz de TDHP ve defter kayıtları tamamı için uygulanır. Mal ve hizmet alımları için ödenen KDV 191 hesapta teslimler ise 391 hesapta takip edilir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Sözleşme ile işyerinin satışı ve teslimi KDV indiriminden faydalanmak için yeterli mi? Tapu satışı sonradan yapılsa olur mu?

 

Firmada kayıtlı araç için yurt dışından alınan araç lastiği için ödenen yurt dışında ödenen kdv indirim konusu yapılabilir mi?

 

Fatura Geç Gelirse KDV İndirim Konusu Yapılabilir mi?

 

 

Önceki İçerikTürkiye’ye 13,2 milyar dolar yatırım
Sonraki İçerik2018 yılında Türkiye nüfusunun %49,8’ini kadın nüfus oluşturdu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz