Ana Sayfa Muhasebe Tek pay sahipli anonim şirketlerde hisse devirleri tescile tabi midir?

    Tek pay sahipli anonim şirketlerde hisse devirleri tescile tabi midir?

    561
    0

    Tek pay sahipli anonim şirketimize 2 kişi hissedar olmak istiyor. Fakat ortaklar pandemi nedeniyle Türkiye’ye gelmiyor. Yönetim kuruluna girmeyecekler. Notere ve ticaret sicile onaylatmadan sadece genel kurul kararı alarak ortaklığa almak mümkün müdür?

    Anonim Şirketlerde hisse devri tescile tabi olmasa da tek paya düşme, tek payın değişmesi veya çoklu paya geçişler tescile tabi olup, tek paylı şirketini de çoklu paya geçme ortak girişinden sonra yönetim kurulu bunu pay defterine işler ve aynı zamanda tek paydan çoklu paya geçiş kararı alarak ticaret siciline tescili için başvurması gerekmektedir.

    Ortak girişi için genel kurulun gerekli olmadığı, genel kurullarda kişilerin katılımı şahsi olarak veya vekaleten olabileceği, uygulama karar örneği ve gerekli evrak bilgileri ilgili sicil müdürlüğünün web sayfasından bakılması gerekmektedir.

    A.Ş olan bir mükellefimizin Şube devir işlemi için nasıl bir yol izlemeliyim. Noter Tasdikli yönetim Kurulu Kararı yeterli olur mu?

    Şube devri diye bir düzenleme TTK ve ikincil mevzuatta yer almamaktadır.

    Bir satış var ise bunu Yönetim kurulu yapar ve şube kapatılır. Şube kapanışı tescile tabidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikLimited şirketlerde sermaye artışlarında artırılacak sermaye tutarı 25 ve katları olacak şekilde mi belirlenmelidir?
    Sonraki İçerikAğustos ayında SGK dosyası açtıran bir firma muhtasar prim beyannamesini nasıl beyan edecektir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz