Ana Sayfa TTK Tek pay sahibi ve aynı zamanda müdür olan kişinin şirkete yeni bir...

    Tek pay sahibi ve aynı zamanda müdür olan kişinin şirkete yeni bir ortak girdiğinde müdürlük durumu etkilenir mi?

    223
    0

    Tek Pay sahipli LTD şirkette Ortak hissesinin %20 sini yeni ortağa devrediyor. Yeni ortağın imza yetkisi olmayacak. Eski ortağı tekrar müdür seçip ve şirkete tek başına temsile yetkili kılmaya gerek var mı? Mevcut yetkileri ile devam edebilir mi?

    Mevcut yetki değişmediği için işlem yapılmaz.


    Hisse devri ile müdürlük statüleri farklıdır. Şirkette hem hissedar hem de müdür olanların hissesinin tamamını veya bir kısmını devir etmesi halinde müdürlükleri ile ilgili bir karar alınmadığı sürece bu durumlarından bir değişiklik olmaz. Hali hazırda müdür olan bir kişiyi hisse devri yaptı diye yeniden müdür seçmek gibi bir işlem yapılmasına gerek yoktur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGider pusulası ile alınan 2. el motosiklet için özel matrah uygulamasından yararlanılır mı?
    Sonraki İçerikMüşterinin Sözleşme Şartlarına Uymaması gerekçe/gerekçeleri nedeniyle fesih edilmiştir uyarısı alınan durumlarda SMMM sözleşmesi yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz