Ana Sayfa Muhasebe Tek ortaklı bir şirketin varisleri reddi miras yaparsa serbest meslek mensubu tek...

    Tek ortaklı bir şirketin varisleri reddi miras yaparsa serbest meslek mensubu tek taraflı olarak hizmet sözleşmesini feshedebilir mi?

    527
    0

    Tek ortaklı olan ltd şti ortağı vefat etti varisleri ise reddi miras yapacaklarını şirket ile ilgilenmeyeceklerini belirttiler. Bu durumda serbest meslek mensubu olarak benim yapmam gerekenler nelerdir?

    Mirası reddedilmesine ilişkin mahkeme kararı alınarak ilgili resmi ve diğer kurumlara sunulur.

    Meslek mensubu olarak sizde yapmış olduğunuz sözleşmeleri tek taraflı fesh etmeniz gerekmektedir.

    2.üniversite olarak adalet okumaya başladım ve devam ettirip avukatlık yetkisini alacağım.

    İki mesleği de aynı anda icra edebilir miyim?

    Bahsettiğiniz işlem elbette ticari faaliyet sayılmaz.

    Ancak SMMM olarak odamızın çalışanlar listesine kayıtlar yaptıranlar aynı zamanda Baronun da çalışanlar listesinde yer alamaz. Tercih sizin.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurtdışındaki dar mükellef firmadan alınan hizmet faturasına KDV2 ve stopaj uygulamalı mıyız?
    Sonraki İçerikYazar kasanın KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz