Ana Sayfa Mevzuat Tek ortaklı anonim şirketlerde hisse devri tescile tabi midir?

Tek ortaklı anonim şirketlerde hisse devri tescile tabi midir?

693
0

Tek ortaklı anonim şirketinde yüzde 51 oranında hisse başka bir anonim şirkete devredilecektir. Yapılması gereken işlemler ve izlenmesi gereken yol hakkında bilgi alabilir miyim?

Noterde hisse devri sözleşmesi yapılması gerekli midir? Tek ortaktan biri gerçek diğeri tüzel kişi iki ortağa çevrilecektir. Bununla ilgili alınması gereken karar yönetim kurulu kararı mıdır yoksa genel kurulda yapılması gerekli midir? Yönetim kurulu değişmezse nasıl bir yol izlenmelidir? Yönetim kurulu değişirse nasıl bir yol izlenmelidir?

Anonim şirketlerde hisse devirleri tescile tabi olmasalar da tek paya düşme veya tek paydan çıkış tescile tabi olup, bunun için yönetim kurulu kararının tescili gerekir.

Yönetim kurulu seçimi genel kurulca yapılması gerekmektedir.

Konular hakkında gerek ticaret sicili yönetmeliğinde gerek ise ilgili sicil müdürlüğünün web sayfalarında bilgilerin bulunmaktadır.

Bir şirketin iştirakini komple satın alacağız. Ancak satın alınacak şirket borca batık. Bu şirketin hisseleri satın alınabilir mi?

Yapılacak işlem ticari bir faaliyet olup, firmanın borçlu olmasında devre engel olmamakla birlikte, devre engel yargı kararı yok ise devir işlemleri yapılabilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTicaret Sicili Gazetesi’nde yapılan dijital dönüşüm sayesinde elektronik ortamda intikal eden ilanlar 2 saat içerisinde yayımlanmaya başladı
Sonraki İçerikBulgaristan’da Mikro ve Küçük İşletmelere Destek Ödemeleri Başladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz