Ana Sayfa SGK Tek ihale ile birden fazla ünitenin görev alanına giren bir işin yapılması...

    Tek ihale ile birden fazla ünitenin görev alanına giren bir işin yapılması hâlinde SGK tescil işlemi

    (A) kamu kurumuna ait olan ve söz konusu kamu kurumunun 5 ayrı ilde bulunan birimlerinin temizlik işi (B) Ltd. Şti ne ihale edilmiştir. Söz konusu işte istihkaklarının bir ödenmesi ve teminatlarının tek olması şartıyla, işe ilk başlanılan yeri çevresine alan ünitece tek işyeri sicil numarası verilebilecektir.

    509
    0

    Tek ihale ile birden fazla ünitenin görev alanına giren bir işin yapılması hâlinde,

    istihkaklarının bir ödenmesi ve teminatlarının tek olması şartıyla, işe ilk başlanılan yeri çevresine alan ünitece tek işyeri sicil numarası verilebilecektir. Aynı anda birden fazla ünitenin görev alanlarında işe başlanılması halinde, hangi üniteden tek işyeri sicil numarası alınacağı işverenin talebine göre belirlenecek, işverence, ilgisi bulunan diğer ünitelere yazılı olarak bilgi verilecektir.

    Örnek 1: (A) kamu kurumuna ait olan ve söz konusu kamu kurumunun 5 ayrı ilde bulunan birimlerinin temizlik işi (B) Ltd. Şti ne ihale edilmiştir. Söz konusu işte istihkaklarının bir ödenmesi ve teminatlarının tek olması şartıyla, işe ilk başlanılan yeri çevresine alan ünitece tek işyeri sicil numarası verilebilecektir.

    Örnek 2: 1 numaralı örnekteki ihale konusu işe 5 ilde aynı gün başlanılması halinde, hangi üniteden tek işyeri sicil numarası alınacağı işverenin talebine göre belirlenecek, işverence, ilgisi bulunan diğer ünitelere yazılı olarak bilgi verilecektir.

     


    Kaynak: SGK İşyeri İşlemleri Genelgesi 2020-20 18.06.2020
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşyerinin devri halinde SGK dosyasının devir işlemleri nasıl yapılır?
    Sonraki İçerikŞirket Kuruluşunda ticaret sicil müdürlükleri tarafından SGK açılışının bildirimi ve otomatik işyeri tescili hakkında açıklamalar

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz