Ana Sayfa Çalışma Hayatı Tehlikeli işler sınıfında yer alan iş yerimizde genç işçi çalıştırabilir miyiz?

    Tehlikeli işler sınıfında yer alan iş yerimizde genç işçi çalıştırabilir miyiz?

    645
    0

    Elektrik malzemeleri montaj işinde 05.01.2004 doğum tarihli bir kişiyi SGK’lı olarak işe alabilir miyiz?

    On sekiz yaşını doldurmamış çocuk ve genç işçiler bakımından yasak olan işler ile on beş yaşını tamamlamış, ancak on sekiz yaşını tamamlamamış genç işçilerin çalışmasına izin verilecek işler, on dört yaşını doldurmuş ve zorunlu ilköğretim çağını tamamlamış çocukların çalıştırılabilecekleri hafif işler, on altı yaşını doldurmuş fakat on sekiz yaşını bitirmemiş genç işçilerin hangi çeşit işlerde çalıştırılabilecekleri ve çalışma koşulları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından altı ay içinde çıkarılacak bir yönetmelikle belirlenir.

    Çocuk ve genç işçilerin çalıştırılma usul ve esasları hakkında yönetmelikte;

    Genç İşçilerin Çalıştırılabilecekleri İşler ile 16 Yaşını Doldurmuş Fakat 18 Yaşını Bitirmemiş Genç İşçilerin Çalıştırılabilecekleri İşler sayılmıştır. Bu maddeleri incelemeniz gerekmektedir.

    Çalıştırılamayacak işlerden;

    b) Tehlikeli İşler

    Her tür elektro mekanik ve elektro manyetik yöntemle madeni eşya imali, işleme, montaj, tamir, emayeleme, plastik ve diğer maddelerle kaplama işleri, emaye eşya imali 74) Montaj işleri (imalat yapmaksızın makine ve tesisat montajı)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKısa çalışma ve nakdi ücretsiz iznini sonlandıran işverenler prim teşviki alabilmek için bir başvuru yapmalı mıdır?
    Sonraki İçerikAğustos ayında kira stopajı %10 olarak mı uygulanacak?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz