Ana Sayfa Haberler TCMB’den bir swap hamlesi daha!

TCMB’den bir swap hamlesi daha!

959
0

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), bünyesinde bulunan döviz karşılığı TL swap piyasasında vadesi gelmemiş toplam swap satış sınırını yüzde 20’den yüzde 30’a yükseltti.

Söz konusu sınır hafta başında yüzde 10’dan yüzde 20’ye yükseltilmişti.

TCMB tarafından bankalara gönderilen yazıda “Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasasında vadesi gelmemiş toplam swap satış (TCMB tarafından spotta döviz alınması, vadede döviz satılması) işlem miktarı döviz ve efektif piyasaları işlem limitlerinin yüzde 30’si ile sınırlandırılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Ayrıca ilgili yazıda, limit kullanımlarının döviz ve efektif piyasaları işlem limitlerinden düşülmeden bağımsız olarak uygulanacağı da belirtildi.

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAdi ortaklıklarda ortak değişiminde veya bir ortağın faaliyetini sonlandırdığında vergi dairesine bu işlemleri bildirmesi gerekli midir?
Sonraki İçerikOtoyol geçiş bedellerini taşımacılığını yaptığımız firmaya faturalandırdığımızda faturamızı muhasebede hangi hesaba kayıt etmeliyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz