Ana Sayfa SGK Tavan ücreti aşan prim ödemeleri SGK bildirgesinde nasıl beyan edilecektir?

    Tavan ücreti aşan prim ödemeleri SGK bildirgesinde nasıl beyan edilecektir?

    Tavan ücret üzerinde ödenen SGK primlerinizi Kurumdan iade isteyebilirsiniz.

    2028
    0

    Şirketimiz çalışanı sgk tavan ücreti üzerinden ücret alıyor. Mart ayında 30.000 TL bürüt maaş artı ikramiyesi vardı. Nisan ayında da yaklaşık o kadar olacak. Personel Nisan sonu çıkacak. Bu durumda tavan ücreti geçen kısmı sgk primi nasıl bildirilecek. Marttan artanı Nisan’a yazacağım. Ama Nisan’dan da artan olacak?

    Sigortalıların prime esas kazanç tutarlarının hesaplanması sırasında, ücret dışındaki diğer ödemeler öncelikle ödendiği ayın kazancına dahil edilecektir. Ücret dışında sigortalılara ödenmekte olan prim, ikramiye gibi her türlü ödemeler, ödemenin yapıldığı ayın kazancına dahil edilerek prime tabi tutulmaktadır.

    Ancak, sözü geçen ödemelerin ücret ile birleştirilerek prime tabi tutulması durumunda, bazı sigortalıların aylık prime esas kazançları tutarı, prime esas kazancın üst sınırını aşabilmektedir. Bu durumda, sigortalılara, ücretinin yanı sıra prime esas kazanca dahil edilebilecek nitelikte ücret dışında ödeme yapılması halinde, bu nitelikteki kazançlar, prime esas günlük kazanç üst sınırının otuz katı aşılmamak kaydıyla prime tabi tutulacak, buna karşın her iki kazanç toplamının üst sınırı aşması halinde, ücret dışındaki ödemenin üst sınırı aşan kısmı, Kanunun 82’nci maddesi hükmü de dikkate alınarak en fazla takip eden iki ayın prime esas kazanç tutarına dahil edilecektir.

    ______________________________________________

    Tavan ücret üzerinde ödenen SGK primlerinizi Kurumdan iade isteyebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=DdeZNWRweTI

     


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYabancı Çalışma İzin Harçları ve Değerli Kağıt Bedeli Nereye Ödenir?
    Sonraki İçerikGazetecilerin Basın İş Kanunu’ndan doğan bazı özlük hakları

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz