Ana Sayfa Duyurular Taşkömürü satılabilir üretimi Eylül ayında bir önceki aya göre %21,1 artarken, bir...

Taşkömürü satılabilir üretimi Eylül ayında bir önceki aya göre %21,1 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %7,6 azaldı

270
0

Katı Yakıtlar, Eylül 2020

Linyit(1) satılabilir üretimi Eylül ayında bir önceki aya göre %11,6 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %20,1, Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %22,6 azaldı.

Taşkömürü üretimi Eylül ayında 109 bin 327 ton olarak gerçekleşti

Taşkömürü satılabilir üretimi Eylül ayında bir önceki aya göre %21,1 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %7,6 ve Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %17,3 azaldı.

Taşkömürü koku satılabilir üretimi Eylül ayında 357 bin 917 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim bir önceki aya göre %6,7,  bir önceki yılın aynı ayına göre %1,1 ve Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %0,8 azaldı.

Taşkömürü ithalatı bir önceki aya göre %26,7 arttı

Taşkömürü ithalatı Eylül ayında bir önceki aya göre %26,7, önceki yılın aynı ayına göre %21,7 ve Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %14,9 arttı.

Taşkömürü koku ithalatı bir önceki aya göre %21,5, önceki yılın aynı ayına göre %55,6 ve Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %10,3 azaldı.

Ocak-Eylül döneminde üretimin teslimatları karşılama oranı en yüksek linyitte gerçekleşti

Üretimin teslimatları karşılama oranı(2) Ocak-Eylül döneminde %104,6 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda %86,2 iken taşkömüründe %2,7 olarak hesaplandı.

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Eylül ayında taşkömürü teslimatının %54,1’i termik santrallere, %12,7’si kok tesislerine, %10,1’i demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının %74,4’ü termik santrallere ve %18,3’ü demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunda ise en fazla teslimat %94,0 ile demir-çelik sanayine yapıldı.

Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 25 Aralık 2020’dir.
                                                                                                                                                                               

AÇIKLAMALAR

(1) Linyit kömürü miktarına asfaltit kömürü de dahil edilmiştir.
(2) Bir katı yakıtın teslimatının, satılabilir üretimle karşılanabilen kısmının oranını göstermektedir.
Üretimin teslimatları karşılama oranı = (satılabilir üretim miktarı / teslimat miktarı)*100


Kaynak: TÜİK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ Yayınlandı 25.11.2020
Sonraki İçerikHizmet ihracatı 2019 yılında 33,8 milyar dolar, ithalat ise 24 milyar dolar olarak gerçekleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz