Ana Sayfa Vergi Taşımacılık hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

    Taşımacılık hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

    kdv, tevkifat, hesaplama, bildirim, oran, nakliye , taşımacılık,

    1395
    0

    Limited şirket bir a.ş.ye fabrika binası proje bedeli olarak fatura kesiyor (proje bedeline statik elektrik projeleri vs dahil) Tevkifatlı mı fatura düzenlemelidir?

    Düzenlenecek faturada hesaplanan KDV’den tevkifat yapılmaz.

    16.02.2021 tarih 31397 sayı resmî gazete de yapılan KDV uygulama genel tebliğindeki değişiklikte 7 maddeye göre 2.1.3.2.11. Taşımacılık Hizmetleri 2.1.3.2.11.1. Tevkifat Uygulayacak Alıcılar ve Tevkifat Oranı Tebliğin (I/C-2.1.3.1/a ve b) bölümünde sayılanların, Tebliğin (I/C-2.1.3.2.11.2.) bölümü kapsamındaki yük taşımacılığı hizmeti alımlarında (2/10) tevkifat olacağı yazmaktadır. 

    Buna göre; Firmalardan alımın yaptığımız Kum, mıcır hammaddelerin başka bir firma tarafından yapılan taşımacılığı 2/10 tevkifat kapsamında mıdır?

    Ham madde (KUM) tutarı için KDV tevkifatı yapılmaz. Taşımacılık hizmeti için KDV tevkifatı yapılacaktır. Faturada Kum ayrı taşıma hizmetinin ayı ayrı yazılması gerekir.

    Nakliye dahil fatura düzenleme işlemi yapılmayacaktır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket aktifine kayıtlı arsa ve tarla satışlarında vergi istisnası var mıdır?
    Sonraki İçerik%5’lik vergi indiriminden faydalanmanın şartları nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz