Ana Sayfa Muhasebe Tasfiyeye girmiş bir şirketin tasfiye sonu için hangi tarih baz alınır? Tasfiye...

Tasfiyeye girmiş bir şirketin tasfiye sonu için hangi tarih baz alınır? Tasfiye süreci boyunca yasal beyannameler verilmeli midir?

1222
0

Tasfiyeye giren bir mükellefimiz var. 14.02.2019 tarihi itibari ile tescil oldu ve tasfiye başladı. Alacaklılara son çağrı ilan 10.09.2019 itibari ile yapıldı (biraz geç yapılmak zorunda kaldı.) Tasfiyenin sonlanması tescil tarihine göre mi yoksa son ilan tarihine göre mi yapılmalıdır? Tasfiye süresi 6 ay mıdır? 1 yıl mıdır? Ayrıca tasfiye tescili sonrası öncesi için kıst dönem kurumlar beyannamesi verilmeli midir? Verilmemesi dâhilinde en uygun şekilde nasıl verebiliriz? Yine tasfiye tescili sonrası defter tasdik etmek (yevmiye, kebir, karar vb) zorunlu mudur?

Tasfiye sonlanması için tescil tarihi dikkate alınır. KDV ve diğer beyannameler süresinde verilmesi gerekir. Tasfiye başlangıcında Yeni defterler tasdik ettirilir. Zamanında yapılmayan onay için çözüm olmaz. İdarenin tespitinde ceza uygulanır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikPersonele ödenen kıdem ve ihbar tazminatlarını gider olarak yazabilmek için bir şart var mı?
Sonraki İçerikBirleşik Krallık’ta elektrik ve doğalgaz fiyatları 2019’da arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz