Ana Sayfa SGK Tasfiyeye giren şirketler tasfiye sonuna kadar şirkette çalışmaya devam edebilir mi?

    Tasfiyeye giren şirketler tasfiye sonuna kadar şirkette çalışmaya devam edebilir mi?

    Tasfiyeye giren şirkette çalışan personeller tasfiye sonuna kadar şirkette sigortalı olarak kalması bir sorun yaratır mı?

    1710
    0

    Aynı işveren bağlı 2 taşeron dosyasında bir işçimiz 15 gün olarak kısmi süreli çalışmaktadır.

    2.dosyada işçi ihtiyacı kalmadığından çıkışı yapılacaktır. Çıkış sebebine nakil mi istifa mı yazmalıyım?

    Çıkış nedeni ne ise o yazılmalıdır. İşçi yazılı istifa veriyor ve 2. dosyadaki işi bırakıyor ise istifa olarak bildirebilirsiniz.

    Tasfiyeye giren şirkette çalışan personeller tasfiye sonuna kadar şirkette sigortalı olarak kalması bir sorun yaratır mı?

    Bir şirketin tasfiyesi sebebiyle işyerinin kapatılması durumunda, işçilerin toplu olarak işten çıkarılması söz konusu olacağından 4857 sayılı İş Kanunu’nun (“Kanun”) 29. maddesi uyarınca Şirketiniz tarafından bir dilekçe ile

    1) İlgili SGK Bölge Müdürlüğüne ve

    2) Türkiye İş Kurumuna işçilerinin sözleşmelerinin neden feshedildiğini en az 30 gün önceden bildirilmesi ve durumun aynı süre içinde işyerinde ilan edilmesi gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’de son 2 yılda tarımsal hasıla %46 artışla 277 milyar liraya ulaştı
    Sonraki İçerikOECD, Euro Bölgesi’nde ikinci dalga olması halinde %11,5, ikinci dalga olmaması halinde %9,1 oranında ekonomik küçülme bekliyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz