Ana Sayfa Muhasebe Tasfiyeye giren şirketler geçici vergi beyannamesi verecekler mi?

Tasfiyeye giren şirketler geçici vergi beyannamesi verecekler mi?

678
0
Tasfiyeye giren şirketler geçici vergi beyannamesi verecekler mi?

Firmamız 17 Kasım 2018 tarihinde tasfiyeye girişi tescil edildi. Şu anda tasfiye dönemindeyiz. 2018 yılı 4.dönem geçici ve kurumlar vergisi beyannameleri onaylandı.
2019 yılına ait geçici vergi beyannamesi verilmeyecek diye biliyorum.
Ya da beyannameye vermemiz halinde sorun olur mu?

Tasfiyedeki Şirketler Tasfiye sürecinde Geçici vergi beyannamesi vermezler .

217 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği’nin “4.10. İşi Bırakan veya Tasfiyeye Giren Mükellefler” başlıklı bölümünde; yetkili organlarının kararı ile tasfiyesine karar verilen kurumların, tasfiye kararının Ticaret Sicilinde tescil edilmesiyle tasfiyeye girdiği, bu kurumların Ticaret Sicili Memurluğundan alacakları tasfiyeye girildiğinin tescil edildiğini belirten bir belgeyi, tasfiyeye giriş bilançosu ile birlikte bağlı bulundukları vergi dairesine ibraz etmeleri gerektiği, söz konusu kurumların, tasfiyeye girdikleri tarihi ihtiva eden geçici vergi dönem kazançları üzerinden geçici vergi ödeyecekleri, bu dönemden sonra geçici vergi beyannamesi vermeyecekleri belirtilmiştir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Tasfiye Dönemi Zarar İle Kapanırsa Fazla Ödenen Vergi İade Edilir mi?

Şirketlerin tasfiye süreci işlemleri nelerdir?

Tasfiyesi Devam Eden Şirketin, Vergi Dairesince Şirket Adına Kayıtlı Görünen Aracının “Bulunamaması” Halinde Tasfiye Nasıl Sonlandırılır?

 

 

Önceki İçerik30 Haziran 2019 Tarihi İtibarıyla Hazine Alacak Verileri
Sonraki İçerik30 Nisan 2019 Tarihi İtibarıyla Merkezi Yönetim Brüt Borç Stoğu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz