Ana Sayfa Muhasebe Tasfiyeye giren şirket çalışanlarını işten çıkartabilir mi?

    Tasfiyeye giren şirket çalışanlarını işten çıkartabilir mi?

    Tasfiye, herhangi bir nedenle şirketin faaliyetine son verilmesi ve hesaplarının kapatılmasıdır. 17-18 kodla işçi çıkışı yapılabilir.

    1237
    0

    Bir firmamız 12 çalışanı ile 2020/Nisan ayından beri (45/45….tamamen kapalı olarak) kçö’den faydalanmaktadır. Bu firmamız pandemi sürecinden dolayı işlerini kaybettiği için tasfiyeye giriş işlemlerine başladık. Bundan dolayı 06.11.2020 tarihi itibariyle; işçilerin çıkış yapılacak olup tasfiyeye girdiği için işten çıkış nedeni olarak (17) işyerinin kapanması mı veya (18) işin sona ermesi olarak mı bildirmemiz gerekiyor?

    Tasfiye, herhangi bir nedenle şirketin faaliyetine son verilmesi ve hesaplarının kapatılmasıdır. 17-18 kodla işçi çıkışı yapılabilir.

    Sgk çalışan sayısı 10.ay da 5’i bulan firma (işletme defteri)sayıya 2 personel kısa çalışma ödeneği mart ayından beri ödenek alanlarda dahil. Ama bordroda 2 personel kçö sıfır ücret 3’ü normal bu durumda ücret ödeme banka ve bes (bireysel emeklilik sistemi) zorunlu olmaya başlar mı?

    Takip eden yılbaşından itibaren başlatılmalıdır.

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTemmuz 2020 dönemi itibarıyla tarım, sanayi ve hizmetler sektörünün toplam istihdam içindeki payları sırasıyla %19,4,%19,6 ve %61 olarak gerçekleşti
    Sonraki İçerik2020 yılının üçüncü çeyreğinde İstanbul’a gelen turist sayısı yıllık %73,7 azalarak 1 milyon 200 bin oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz