Ana Sayfa Vergi Tasfiyeye giren firmaların ödeyemedikleri Kamu borçları ne olur?

    Tasfiyeye giren firmaların ödeyemedikleri Kamu borçları ne olur?

    Tasfiyeye giren firmaların ödeyemedikleri Kamu borçları ne olur?

    1484
    0

    Tasfiyeye girmek isteyen 2 ortaklı bir limited şirketin yaklaşık 50.000 TL Sgk ve vergi borcu var.

    Fakat aynı zamanda ortaklardan birinin 300.000 TL şirketten alacağı bulunmaktadır.

    Şirket iş yapmayan âtıl bir firmadır. Mal varlığı ve parası yoktur. İlgili kamu borçları şirketin mal varlığından karşılanamadığına göre nasıl bir yol izlemeliyiz?

    Vergi dairesine ve SGK’ya olan borç bir şekilde amme alacakları kanununa göre takibi yapılır.

    X ve Y isimli iki Ltd.Şti.’nin ortakları da %50 %50 aynı kişiler. Vergi Dairesine borçları varken birleşme yapılabilir mi?

    Vergi borcu birleşmeye engel olmadığı, borçların birleşmede devir olunan şirket kayıtları ile devam edeceği bilinmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTaşınmaz alımı ve satımı yapan firma icra dairesinden almış olduğu arsa için ödemiş olduğu KDV’yi indirim konusu yapabilir mi?
    Sonraki İçerikÇiftçiler e-Tarım portalıyla köylerinde en çok ihtiyaç duydukları hizmetlere dijital olarak rahatlıkla ulaşabilecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz