Ana Sayfa Mevzuat Tasfiye süresince şirketin adresini tasfiye memurunun adresi olarak gösterebilir miyiz?

Tasfiye süresince şirketin adresini tasfiye memurunun adresi olarak gösterebilir miyiz?

2980
0

İki ortaklı limited şirket, genel kurul ile tasfiyeye girip aynı zamanda da adres değişikliği yapmak istemektedir. Her iki ortağında tasfiye memuru olarak gösterip, tasfiye memurlarının adreslerini de şirketin yeni merkez adresi olarak gösterebilir miyiz?

Genel kulda tasfiye memuru istenilen sayıda seçilebilir, tasfiye adresi olarak da tasfiye memurlarından birinin ikamet adresi yazılabilir.

Şirketimiz 14.02.2019 tarihinde tasfiyeye girmiş olup, 3.ilan tarihi 10.09.2019 tarihinde yapılabilmiştir. Son ilan tarihinden sonra 6 aylık süre bu hafta itibari ile dolacaktır. Tasfiyeyi bu aylık süre içinde tamamlamamız gerekmekte midir?

Sermaye şirketlerinde tasfiye karının tescili ve alacaklılara davet ilanının 3. ilanından sonra en az 6 aylık süre beklenilmesi ile tasfiye tamamlanmış ise tasfiye sonu kararı alınarak tescili yapılabilir. Tasfiye devam ediyor olması halinde tasfiye tamamlanıncaya kadar süre devam eder. 6 aylık süre en az beklenilecek süredir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKoronavirüs ile Mücadelede Ramazan Ayı Tedbirleri Genelgesi Yayınlandı..
Sonraki İçerikSürü Büyütme ve Yenileme Desteği ödemeleri bu hafta başlıyor.. 22.04.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz