Ana Sayfa TTK Tasfiye Memurunun Görevleri ve İmza Yetkisi Nelerdir?

    Tasfiye Memurunun Görevleri ve İmza Yetkisi Nelerdir?

    4799
    0

    Tasfiye halindeki anonim şirketlerde yönetim kurulunun, limited şirketlerde müdürlerin görevi sona ermez. Fakat tasfiye işleri ve işlemleri, yönetim organı tarafından değil, tasfiye memurları tarafından yerine getirilir.

    Tasfiye Memurunun görevleri ve imza yetkileri;
    1- Tasfiye halindeki şirketi tasfiye ile ilgili konularda mahkemelerde ve dış ilişkide tasfiye memurları temsil eder.
    2- Tasfiye ile ilgili olmayan hususlarda ise yönetim organının temsil yetkisi devam eder. Bu nedenle, tasfiye memurlarının, şirketi her konuda temsil ve ilzam etmesi söz konusu değildir.
    3- Tasfiye memurlarının şirketi temsil ve ilzam yetkisinin sınırlarını, tasfiye ile ilgili konular belirler. Bunun dışındaki şirket iş ve işlemlerinde temsil ve ilzam yetkisi, şirketin yönetim organı olan yönetim kurulu veya müdürler tarafından kullanılır.
    4- Tasfiye memuru sadece dilekçe ve kati bilançoyu imzalayabilir.
    5- Tasfiye sonlandırma görevi yönetim kuruluna aittir.
    6- Tasfiye memurunun ibrası yönetim kurulu tarafından yapılır.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikSGK Prim Borcunun Ödenmemesi Sonucu SGK Tarafından Satışa Çıkarılmış Malların Satışından Hangi Durumda Vazgeçilir?
    Sonraki İçerikAlınan Çekler – Çek Girişi (Cari Hesap) – TL

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz