Ana Sayfa Muhasebe Tasfiye işlemleri sırasında şirketin geçmiş yıl karlarını dağıtabilir miyiz?

    Tasfiye işlemleri sırasında şirketin geçmiş yıl karlarını dağıtabilir miyiz?

    Vefat eden kişinin varisleri Reddi miras yaparsa kalan borç ve alacakları tasfiyesini kim yapacaktır? Tasfiye döneminde kar dağıtımı yapılır mı? Tasfiye döneminde yapılan kar dağıtımları üzerinden stopaj ödenir mi?

    494
    0

    Gebze ticaret odasına bağlı firma tasfiyeye girecek, geçmiş 2017 ve 2018 yılı karı mevcut, tasfiye öncesi kar dağıtımı ve stopaj ödemesi yapılması gerekli mi?

    Kar dağıtım kararı genel kurulca Tasfiye öncesinde veya Tasfiye sürecinde alınması gerekir.

    Karar alınması halinde elbette Gelir vergisi stopajı yapılacaktır.

    Tek ortaklı bir limited şirket ortağı ve aynı zamanda müdürü vefat etti. Mirasçılar reddi miras yapacağını söyleyip şirketi devir almak istemiyor. Bu durumda yapılması gereken, izlenmesi gereken yol nedir?

    Şirket tasfiye sürecini tamamlamadan terkin edilemez.

    Faal olarak görünen şirket için tüm zorunlu işlemlerin ve beyanların yapılması gerekmektedir.

    Reddi miras edilirse alt soya geçer paylar, taki alt soy kalmaması halinde de son red edenler payın kime kaldığının tespitini de mahkemeden istemeliler, kamuya kalması halinde milli emlak yönetecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik8 ayda sabit yatırımlar geçen seneye göre %32 arttı
    Sonraki İçerikSavunma, Havacılık ve Uzay sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz