Ana Sayfa Muhasebe Tasfiye halindeyken geçmiş yıl karlarını sermayeye ekleyebilir miyiz?

Tasfiye halindeyken geçmiş yıl karlarını sermayeye ekleyebilir miyiz?

928
0

Tasfiye dönemi içinde geçmiş yıllar karlarını sermayeye ekleyerek artırımı yapılabilir mi?

Tasfiye dönemi sonunda ödenmiş sermayenin ortaklara dağıtılması halinde stopaj doğuyor tasfiye dönemi sonunda öz sermayede azalma varsa bu kalan öz sermayenin ortağa ödenmesi halinde mutlaka stopaj ödenmesi gerekiyor mu?
(13.12.2018)

Tasfiye döneminde yapılacak tek işlem tasfiyenin yapılması olup, sermaye artışı ve buna bağlı olarak iç kaynakların sermayeye eklenmesi olmamalıdır. Sermaye artışı ancak tasfiye için şirketin nakde ihtiyacı olması halinde nakit artış yolu ile yapılabileceği değerlendirilmektedir. Tasfiyenin tamamlanması sonunda kalan bir para var ise ortaklara hisseleri nispetinde dağıtılır.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Tasfiye’ye giren müşterimden sözleşmedeki ücretten daha düşük bir ücret alabilir miyim?

 

%70 ortak A.Ş.’yi tek başına tasfiye edebilir mi?

 

Kıst dönem tasfiyeye giriş kurumlar vergisi beyanımı e-beyan sisteminden verebilir miyim?

Büyük hisse sahibi ortak A.Ş.’yi tek başına tasfiye edebilir mi?

 

 

Önceki İçerikİşletme hesabından Bilanço Esasına Geçişte 2019 için hadler açıklandı mı?
Sonraki İçerikDönemsel kira sözleşmesi damga vergisine tabi midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz