Ana Sayfa Vergi Tasfiye halindeki şirketin gayrimenkul satışı vergiden muaf mıdır?

    Tasfiye halindeki şirketin gayrimenkul satışı vergiden muaf mıdır?

    tasfiye

    922
    0

    Limited şirket 2 yıldan fazla sürede duran gayrimenkulünü sattı. Şirket gayrimenkulünü sattığı yıl tasfiye işlemine başladı. Tasfiyesini aynı yıl tamamladı. Gayrimenkul karında istisnadan faydalanabilir mi?

    Kar 5 yıl fonda tutulması veya Sermayeye ilave edilmesi gerekir.

    Sizin bahsettiğiniz durma göre İstisna uygulanmaz.

    Tasfiyesi 10.12.2021 tarihinde tescil olmuş bir firmam mevcut. Vergi dairesine bildirim süreci konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

    Tasfiyeye giriş beyannamesi Tescili takip eden 4. ayın 1-25 arasında verilecektir.

    Geçici vergi beyannamesi 2021 /4 dönem için verilecek ,2022 yılında geçici vergi verilmeyecektir.

    Ltd Şti firmamızı tasfiye giriş işlemini sicile tescil ettirdik. 12.01.2022 tarihinde ilan oldu. Ocak ayı KDV beyanını iki unvanla ayrı ayrı mı vereceğim. Aralık KDV’sinin eski unvanla vereceğimi düşünüyorum. Kurumlar beyannamesini 2021 dönemine ait olanı normal kanuni süresinde mi vereceğim?

    Aralık /2021 eski unvan ile verilir Ocak’tan itibaren tasfiye halinde unvanı ile beyannameler verilir. 2021 hesap dönemi KV beyannamesi normal sürede verilir.

    (01-30-/Nisan/2022) 01/01/2022-12/01/2022 dönemi için tasfiye halinde unvanı ile Kurumlar Vergisi Kanun’un 14’üncü maddesinin üçüncü fıkrasına göre kurumlar vergisi beyannamesi, hesap döneminin kapandığı ayı izleyen dördüncü ayın 1’inci gününden 25’inci günü akşamına kadar mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine verilir (01-25-/Mayıs /2022 tarihinde verilecektir.)

    06 Kasım 2021 tarihi itibariyle tasfiyeye girmiş olan şirketlerin tasfiye süreçleri 3. ilanın yapılmasından sonra 3 aya düşürülmüştür. Bu durumda şirketlerin tasfiyeye giriş beyannamelerinin ne zaman verilmesi gerekmektedir?

    Tasfiyeye giriş beyannamesindeki verilme tarihi değişmemiştir. 4 ayın 1-25 günü verilecek.

    Daha önce verilemez. Bu durumda 3 aylık süre 4 ay olarak uygulanır.

    Tasfiyesi 10.12.2021 tarihinde tescil olmuş bir firmam mevcut. Vergi dairesine bildirim süreci konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

    Tasfiyeye giriş beyannamesi Tescili takip eden 4. ayın 1-25 arasında verilecektir.

    Geçici vergi beyannamesi 2021 /4 dönem için verilecek ,2022 yılında geçici vergi verilmeyecektir.


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKıbrıs’ta yapılan harcamalardaki KDV indirim konusu yapılır mı?
    Sonraki İçerikYurt dışındaki firmaya verilen mimarlık hizmeti kurumlar vergisinden muaf mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz