Ana Sayfa Muhasebe Tasfiye halindeki Kooperatif için genel kurul yapmak zorunlu mu?

Tasfiye halindeki Kooperatif için genel kurul yapmak zorunlu mu?

3486
0

Tasfiyeye girmiş konut yapı kooperatifinin her yıl genel kurul yapması gerekiyor mu?

 

1163 Sayılı kooperatifler kanunu, Madde 45,

Genel kurul olağan ve gerektiğinde olağanüstü olarak toplanması gerektiğini ve Olağan toplantının her hesap devresi sonundan itibaren 6 ay içinde ve en az yılda bir defa yapılması zorunlu olduğunu ifade etmektedir.

 

Genel kurulun yetkilerinin belirtildiği madde 42 ile tasfiye kurulunun seçimi de genel kurulun yetkisindedir ve tasfiye memurları, tasfiye işlemlerini biran önce sonuçlandırması gerekmektedir. Kararlarını alırken de Ana sözleşme ile özel bir nisap belirlenmemiş ise, tasfiye halinde genel kurul toplantılarında nisap aranmamaktadır ve Kararlar oy çokluğu ile verilir. Bu haliyle tasfiyesi devam eden kooperatifinizde genel kurul yapmanız yerinde olacaktır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kooperatifler Taşınmaz Satış Kazancı İstisnasından Faydalanabilir mi?

 

Kooperatiflerin kuruluş ve anasözleşme değişiklik işlemleri ile kurucu ortak sayıları ve çalışma bölgelerinin belirlenmesi hakkında tebliğ

 

Muhasebe mesleğini icra ederken ayrıca çiçek üretim kooperatifine üye ve yönetici olabilir miyim?

Kooperatifin aktifine kayıtlı demirbaşı bedelsiz site yönetimine devrinin KDV ve Kurumlar Vergisi karşısındaki durumu nedir?

 

Kooperatiflerdeki kurumlar vergisi avantajı nedir?

 

 

Önceki İçerikEv hayvanları bakım hizmetlerinde KDV açısından özel bir durum var mı?
Sonraki İçerikProfesyonel basketbol takımında oynayan sporcular ile yapılan sözleşmenin damga vergisi var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz