Ana Sayfa Mevzuat Tasfiye halindeki bir şirket kar dağıtımı yapabilir mi?

Tasfiye halindeki bir şirket kar dağıtımı yapabilir mi?

Tasfiye halindeki Kurum için Geçici vergi beyannamesi verilir mi? Tasfiyesi olacak anonim şirket kâr payı dağıtımı yapmadan tasfiye işlemlerini yapabilir mi?

1284
0

Tasfiyesi olacak anonim şirket için kâr payı dağıtımı yapmadan tasfiye işlemleri yapılabilir mi? Ticaret odası ve Vergi dairesinde sorun olur mu?

Tasfiyeye giren şirketler geçmiş yıl karlarını tasfiyeye girmeden önce dağılacak diye bir kural olmaz. Tasfiye sonuna kadar dağıtılabilir.

Tasfiye halindeki limited şirketin aktifine kayıtlı iş yeri için kira faturası kesmektedir. Geçici vergi mükellefiyeti de kapalı bu durumda geçici vergi mükellefiyetini açtırıp beyanname vermemiz gerekiyor mu?

Tasfiye halindeki Kurum için Geçici vergi beyannamesi verilmez.

Mükellefiyet yeniden açılmaz. Elde edilen gelir ve kar tasfiye karı olarak KV beyannamesi ile beyan edilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Tasfiyeye giren firmalar ticari faaliyette bulunabilir mi?

Tasfiye’deki şirketin aktifindeki faydalı ömrü bitmiş sabit kıymetleri kayıtlardan nasıl çıkartabiliriz?

Tasfiyesi biten şirketin aktifinde olup KAYIP olan aracını kayıtlardan nasıl çıkartabiliriz?

Önceki İçerikTicaret odası ve esnaf odasına kaydı olan bir kişi ticaret odası kaydını sildirebilir mi?
Sonraki İçerikGayrimenkul satışlarında KDV oranları nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz