Ana Sayfa Vergi Tasfiye bitiş beyannamesi ne zaman beyan edilir?

    Tasfiye bitiş beyannamesi ne zaman beyan edilir?

    429
    0
    Firmamız 21.07.2020 tarihinde tasfiyeye girmiştir. 27.11.2020 tarihinde tasfiye başlangıç beyannamesi verdik. Tasfiye bitiş beyannamesini 25.01.2021 tarihinde kadar mı vermemiz gerekiyor?

     Tasfiye sonu beyannamesi Tasfiye kararının tescilinden itibaren 1 ay içinde verilecektir.


    Tasfiyeye girecek firmanın ödenmemiş sermayesi bulunuyor. Sermaye azaltımı yapmadan tasfiye etmemiz mümkün mü? 

    Tasfiye halindeki firmada sermaye azaltımı yapılamaz. Tasfiye sonrası kalan para ortaklara tasfiye sonu payı olarak hisseleri oranında dağıtılır. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİnternet üzerinden yapılan satışların muhasebe kaydı nasıl yapılır?
    Sonraki İçerikİşletme defteri tutanlar bunun yanında serbest meslek faaliyetine başlarsa ayrıca serbest meslek defteri tutulacaktır.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz