Ana Sayfa SGK Taşeron olarak yapacağımız iş için SGK dosyası açtırmalı mıyız?

    Taşeron olarak yapacağımız iş için SGK dosyası açtırmalı mıyız?

    483
    0
    15 günlük il dışında dış cephe boya işi aldık. Bununla ilgili olarak sigorta açısından nasıl ilerlememiz gerekir?

    Bir işverenden, işyerinde yürüttüğü mal veya hizmet üretimine ilişkin yardımcı işlerinde veya asıl işin bir bölümünde işletmenin ve işin gereği ile teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren işlerde iş alan ve bu iş için görevlendirdiği işçilerini sadece bu işyerinde aldığı işte çalıştıran diğer işveren ile iş aldığı işveren arasında kurulan ilişkiye asıl işveren-alt işveren ilişkisi denir. 

    Altişveren dosyası açıp işleminizi yapmanız gerekmektedir.


    Firmamız ihaleye girecektir. 15/01/2021 tarihli borcu yoktur yazısında borç gözüküyor. Bu borcu bugün ödersek 15/01/2021 tarihinde borcu yoktur yazısı alabilir miyiz? 

    Borç ödendiğinde borç yoktur yazısı ekrana düşecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest meslek erbabına banka tarafından yapılan prim ödemesi ücret midir yoksa serbest meslek geliri mi?
    Sonraki İçerikBulgaristan’daki Kısıtlayıcı Önlemler Online Ticareti % 70’ten Fazla Artırdı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz