Ana Sayfa Çalışma Hayatı Taşeron Firmada Çalışan İşçi Ücretini Alamazsa Ne Yapmalıdır?

    Taşeron Firmada Çalışan İşçi Ücretini Alamazsa Ne Yapmalıdır?

    1600
    0

    BİR İŞYERİNDE TAŞERON FİRMANIN ELEMANI OLARAK ÇALIŞAN BİR İŞÇİNİN TAŞERON FİRMADAN ALAMADIĞI ÜCRETİ TAHSİL EDEBİLMESİNİN YASAL BİR YOLU VAR MIDIR?

    4857 sayılı İş Kanununun 2.maddesine göre asıl işveren, alt işverenin işçilerine karşı o işyeri ile ilgili olarak bu Kanundan, iş sözleşmesinden veya alt işverenin taraf olduğu toplu iş sözleşmesinden doğan yükümlülüklerinden alt işveren ile birlikte sorumludur. Bu sebeple işçi ücretini asıl işverenden talep edebilir.

    Kaynak: İş Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTürkiye Finansal Raporlama Standartları Yorumları -23 Adet
    Sonraki İçerikSosyal Sorumluluk Projesi Olarak Okullara Yapılan Yardımlar ÖTV ve KDV’den İstisna Edilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz