Ana Sayfa Muhasebe Tarla satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

    Tarla satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

    1144
    0

    Tarla alımı ve satımı yapan şirket aldığı tarlaları hisseye bölerek hisse tapusu ile satmaktadır. Bazılarınıda aldığı gibi satmaktadır. KDV uygulaması ve oranı ne olmalıdır?

    Tarla (arazi), arsa satışlarında uygulanacak KDV oranı % 18 dir.

    Tarlanın bölünerek satılması aldığı gibi satılması halinde de KDV % 18 olarak uygulanır.

    Kat irtifak tapusuyla gayrimenkulu x şirketinden aldık. Tapuya iskân alınca fatura düzenleyeceklerdir. Tarafımıza fatura tarafımıza düzenlenmeden tapu ile gayrimenkulü kayıtlara alabilir miyim?

    Kat irtifakı tapusu ile de kayıt yapılabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHazineye ait 13 ilde bulunan yaklaşık 383 dönüm büyüklüğünde 44 taşınmaz için ihale açıldı.
    Sonraki İçerikİşsizlik Sigortası Prim Desteği 2020/Eylül Ayı Borçlarına Mahsup Edildi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz