Ana Sayfa SGK Tamamı 27103 sayılı teşvikten faydalanan personellerimize ilave 2020 yılında alacağımız personelimiz 27103...

Tamamı 27103 sayılı teşvikten faydalanan personellerimize ilave 2020 yılında alacağımız personelimiz 27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

706
0

2019 yılında 27103 SGK teşvikinden yararlanan firmamda çalışan ortalaması sıfırdı ve 4 personelimizi bu yasadan faydalandırdım. 2020 ye geldiğimizde ortalama çalışan sayımız 2 olarak belirlendi. Şu an ilave personel alacam personel sayım 6 ya çıkacak. Bu durumda ortalaması sıfır olan 4 personelim ve ortalaması 2 olan 2 tane personel olacak bu durumda personellerin tamamını 27103’den faydalandırabilirim yoksa iki tanesini başka kanunla mı vermek zorundayım?

Teşvikten yararlanabilmek için yapılan ortalama işçi sayısı hesaplaması önceki yıl ortalama işçi sayısı ile aynı ya da ilave işçi olmalıdır. 27103 teşvik ortalama hesaplaması yapılırken bir önceki yılın toplam çalışan sayısı ortalaması alınır.

27103 sayılı kanunla bildirilecek çalışanın teşvikten yararlandığı süre boyunca da bu ortalama şartının

sağlanması ve en az ortalama değeri kadar çalışan olması gerekmektedir.

Ortalama hesabına 27103 sayılı kanun bildirgesi haricindekilerin dâhil edildiğini 27103 sayılı kanunla bildirilen kişilerin dâhil edilmemektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKimler kira geliri beyannamesi vermek zorundadır?
Sonraki İçerikKira geliri beyannamesinde indirim konusu yapılabilecek indirimler nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz