Ana Sayfa Muhasebe Tam zamanlı çalışan personelimiz ile kısmi süreli iş sözleşmesi yaparak çalışmaya devam...

    Tam zamanlı çalışan personelimiz ile kısmi süreli iş sözleşmesi yaparak çalışmaya devam edebilir miyiz?

    588
    0

    Tam zamanlı 30 gün olarak çalışan personel aylık 5 gün kısmi süreli olarak işe devam edecektir. Kismi süreli sözleşme yapılması yeterli midir?

    Kısmi süreli sözleşme yapılması yeterlidir ancak ücret ve prim düşüklüğü sgk da incelemeye tabi işlemler arasında yer almaktadır.

    Şirkette covid testleri pozitif çıkan, bir kişi özel hastanede yatarak, bir kişi de kendi evinde karantinaya alındı. Bunun için “Covid 19 testi pozitif çıkan ya da temaslı filyasyona tabi kişilere sgk e-işgöremezlik raporu düzenlemektedir. İşçilerimizin sistemden raporunu onaylayınız. ” demişsiniz. Ama biz bu işçilerle görüşemiyoruz, evrak alamıyoruz.

    Sgk onaylama işlemlerini hangi bölümden ve nasıl yapmalıyız?

    Bu kişilerin aylık ücret bordrosunu nasıl düzenlemeliyiz?

    Muh-sgk beyannamesinde sgk kısmını nasıl doldurmalıyız?

    E-işgöremezlik raporları sistemde çıkmıyor mu? Rapor sorgulayıp onaylayabilrsiniz.

    Rapor onaylanır ise çalışmadığına dair bildirimi olup ödeme devlet tarafından yapılacak işçi 01 koduyla eksik gün bildirilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÇalışanlarımıza Kep üzerinden ücret ve hesap pusulasının gönderiminin yasal bir geçerliliği var mıdır?
    Sonraki İçerikMali müşavirler home – ofis şeklinde çalışabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz