Ana Sayfa Vergi Taksitlendirilen Vergi ve SGK borçları peşin ödenebilir mi?

    Taksitlendirilen Vergi ve SGK borçları peşin ödenebilir mi?

    555
    0
    7256 kanun kapsamında 18 taksit yapan bir firma ocak ayı içerisinde nakit ödeme imkanından (Gecikme zammının % 90’nın silinmesi) yararlanabilir mi? Yoksa 18 taksit yaptıktan sonra artık ocak ayında peşin ödeme imkanından yararlanılamaz mı?

    18 Taksit de yapsa; tamamı ödenirse indirimden yararlanılır.

    2019/8 ayına ait KDV beyannamesine bağlı vergi ziyaı cezası ile ilgili 21.10.2020 tarihinde uzlaşmaya gidildi ve 16.000 TL karşılığında uzlaşmaya varıldı. Uzlaşma sonrası ödemesi ise 21/10/2020 tarihinden sonra 1 ay içinde ödenmesi gerekir. Yeni yürürlüğe giren yapılandırma kapsamına giriyor mu?

    7256 sayılı yeniden yapılandırma yasasından yararlanabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYıllık İzin Ücretlerinden SGK Primi Kesilecek Mi?
    Sonraki İçerikİşlenmiş Tarım Ürünleri sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz