Ana Sayfa Vergi Taksi ve servis işletmeciliği şahıslar ticari araçlarını sattıklarında düzenleyecekleri faturadaki KDV oranı...

Taksi ve servis işletmeciliği şahıslar ticari araçlarını sattıklarında düzenleyecekleri faturadaki KDV oranı ne olacaktır?

657
0
Ticari taksi veya servis işi ile ilgilenen şahıslar sattıkları ikinci el araçlarını satarken KDV oranı ne olacaktır?

26 nolu KDV genel tebliğde belirtilen işlemler İKİNCİ EL ARAÇ TİCARETİ yapanların faturalı aldıkları ve faturalı sattıkları araçlar içindir.

Buna göre, söz konusu Kararın yürürlüğe girdiği 22/3/2019 tarihinden itibaren ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden mükelleflerce;

– %1 KDV oranı uygulanarak satın alınan binek otomobillerinin tesliminde %1,
– %18 KDV oranı uygulanarak satın alınan binek otomobillerinin tesliminde %18 KDV oranı uygulanacaktır.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İkinci el araçlara ilişkin KDV uyuşmazlığı çözüldü

Ticari amaçla kullanılan ikinci el aracın satışında KDV oranı ne olacaktır?

Galericiyiz. Başka bir şirketten aldığımız ikinci el araç faturasındaki KDV’nin tamamını indirim konusu yapabilir miyiz?

 

Önceki İçerikÇaykovski
Sonraki İçerikOrtak Gümrük Tarifesi (OGT) nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz