Ana Sayfa Muhasebe Taksi ve minibüs işletmecileri perakende satış fişi düzenleyebilir mi?

    Taksi ve minibüs işletmecileri perakende satış fişi düzenleyebilir mi?

    Taksiciler günlük hasılatlarının fatura, perakende satış fişi veya dip koçanlı yolcu taşıma biletiyle belgelenmeyen kısmı için gün sonunda tek bir fatura düzenleyebilir.

    1843
    0
    Gerçek usulde vergiye tabi şehir içi hatlı minibüs işletmecisinin elde ettiği hasılatı için gün sonunda tek bir belge olarak düzenleyebilirmiyiz? Minibüs işletmecisinin perakende satış fişi kullanmasına gerek var mı? Sadece Fatura Defteri yeterli olur mu?

    314 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin dördüncü fıkrasında “…. Gerçek usulde vergilendirilen ve işletme hesabı esasına göre defter tutan;

    – Dolmuş (minibüs) işletmecilerinden günlük hasılatlarını dip koçanlı yolcu taşıma bileti ile belgelendirmek istemeyenlerin günlük hasılatları için gün sonunda tek bir fatura düzenlemeleri,

    – Taksi işletmecilerinin de günlük hasılatlarının fatura, perakende satış fişi veya dip koçanlı yolcu taşıma biletiyle belgelenmeyen kısmı için gün sonunda tek bir fatura düzenlemeleri uygun görülmüştür.” hükmü yer almaktadır.

    Bu nedenle, söz konusu faaliyeti dolayısıyla günlük hasılatınız için gün sonunda tek bir fatura düzenlemeniz mümkün bulunmaktadır. Minibüslerde PSF bulundurulması gerekir.

    İsteyen müşteriye verilir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikUluslararası Yatırım Pozisyonu verilerine göre, Eylül 2020’de Türkiye’nin yurt dışı varlıkları 2019 yıl sonuna göre % 11,2 oranında azaldı
    Sonraki İçerikKüçük ölçekli tekne sahibi balıkçılara son 3 yılda 28,2 milyon lira ödeme yapıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz